Kilpailuohje

Kilpailuohjeesta löydät ohjeet ja vinkit tapahtumapäivänä toimimiseen. Yleistietoa tapahtumasta löydät täältä

Kisakanslia ja vaatesäilö (Zeropoint)

 • Avoinna tapahtumaviikonlopun aikana perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 9 alkaen.
 • Asioidessasi kisakansliassa, käytä saatavilla olevia käsidesipisteitä ja pidä turvaväli. Käytä myös kasvomaskia.
 • Suosittelemme, että vaihdat kisavarusteet jo majapaikassasi. Kisakansliasta saat myös muovikassin tai halutessasi ostaa kestokassin juoksunaikaista vaatesäilytystä varten. Toimita kassi vaatesäilöön hyvissä ajoin ennen starttia. Vaatesäilö sijaitsee maalialueen huoltoalueella.

Juoksujen lähtöajat

Käytämme porrastettuja lähtöaikoja seuraavasti:

 • Nuorten Ruskajuoksut, lähtöajat alkaen klo 10:30 (nuorimmat ensin, ilmoittautuminen kisakansliaan perjantaina klo 17-20 tai lauantaina klo 9-10
 • Trailrun (noin 16 km), lähtöaika klo 11:40 porrastaen
 • K-Supermarket Kittilä Ruskamaraton (42,195km) sekä Puolimaraton (21,098km), lähtöaika klo 12 porrastaen
 • Kymppi (10km), lähtöaika klo 12:20 porrastaen
 • Ruskareissu (noin 6,5 km), lähtöaika klo 12:40 porrastaen

Suositeltava juoksuvarustus

Yleisesti säänmukainen urheiluvaatetus, juoksumatkan alustalle soveltuvat juoksukengät sekä halutessasi energiajuomaa tai vast. patukkaa / geeliä. Polkujuoksuun suositellaan lisäksi varustautumaan matkapuhelimella sekä juomavyöllä tai -repulla.

Omat juomat ja roskat

Tapahtumassa ei ole mahdollisuutta jättää omia juomia järjestäjän toimitettavaksi huoltopisteille. Suosittelemme omien juomien mukana kuljettamista esim. repussa tai juomavyössä. Jotta luonto pysyy puhtaana, niin laita juoksunaikana nauttimiesi energiageelien tmv. eväiden roskat huoltopisteillä oleviin roska-astioihin.

Huoltopisteet ja ensiapupisteet

Huoltopisteitä on juoksureittien varrella seuraavasti:  

 • Täysmaraton ja puolimaraton, 5 kpl + maalialueen huolto
 • Kymppi, 1 kpl + maalialueen huolto
 • Trailrun, 1kpl + maalialueen huolto
 • Ruskareissu, maalialueen huolto
 • Nuorten juoksut, maalialueen huolto

Huoltopisteiden sijainnit löytyvät reittikartoista.

Huoltopisteillä on tarjolla vettä, FAST-urheilujuomaa sekä suolakurkkua. 3-huollossa on tarjolla banaania. Maalialueen huollossa on juoksun jälkeen tarjolla juomaa sekä palautuseväitä.

Maalialueen huoltopisteen yhteydessä on ensiapupäivystys sekä kisa-ambulanssi. Maastossa olevilla huoltopisteillä on myös kevyt ensiapuvarustus.

WC-tilat

Maalialueen huoltoalueella (ulkotiloissa) on 4 wc:tä. Lisäksi käytettävissä on Zeropointin yleiset wc:t. Maratonreitin varrella on mahdollisuus poiketa ulkotiloissa sijaitsevissa wc:ssä huoltopisteiden yhteydessä sekä polkujuoksureitin (Trailrun) varrella huoltopisteen yhteydessä.  WC:t varustetaan myös käsidesein sekä desinfiointiaineella, jolla kaikki WC:n käyttäjät voivat pyyhkiä pinnat ennen niihin koskemista.

Kilpailun keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämään kilpailun, pyri palaamaan tapahtuma-alueelle merkattua reittiä pitkin. Jos et pysty tekemään näin, pyri lähimmälle huoltopisteelle, josta järjestetään kuljetus tapahtuma-alueelle. Varaudu odottamaan kuljetusta. Ilmoita keskeytys lähimmälle toimitsijalle tai lähetä tekstiviesti kilpailunumerolla varustettuna kisakansliaan numeroon 0400 522 667.

Ensiapua vaativissa tapauksissa

 • soita Ruskamaraton ensihoito/ambulanssi numeroon 040 740 9555
 • tai vamman vakavuudesta (välitön ensiaputarve) riippuen yleiseen hätänumeroon 112.

Tapahtuman toimitsija pitää perää kullakin juoksumatkalla, joten ketään EI jätetä maastoon/reitin varrelle. Jos tulee väsy niin älä piiloudu mihinkään kuusen perseeseen, että toimitsijamme havaitsee sinut ohi mennessä.

Palkintojenjako

Kaikki maaliin selvinneet saavat mitalin. Palkintojenjako kunkin sarjan 3:lle parhaalle järjestetään klo 16 maalialueen huoltoalueella. Mikäli sataa vettä, palkintojen jako järjestetään Hullu Poro Areenalla. Seuraa kuulutuksia.

Suihkut

Ruskamaraton 2022 tarjoaa seuraavat pesumahdollisuudet juoksun jälkeen

 • mitalia näyttämällä lauantaina Levi Hotel Spa kylpylään 10 eurolla

Koronavirus

Tapahtuman järjestäjä noudattaa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi viranomaisohjeita THL:n ja OKM:n ohje koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Toivomme osallistujilta samaa. Mikäli kaikesta varautumisesta huolimatta tapahtumaan osallistuneella todetaan koronavirustartunta, viranomaisia auttaaksemme ja altistuneiden henkilöiden tavoittamiseksi käytetään tarvittaessa ilmoittautumistietoihin kuuluvia yhteystietoja. Seuraa lisätietoja ja mahdollisia muutoksia www.ruskamaraton.com sekä facebookista!