Kilpailuohje

Kilpailuohjeesta löydät ohjeet ja vinkit tapahtumapäivänä toimimiseen. Yleistietoa tapahtumasta löydät täältä

Kisakanslia ja vaatesäilö (Zeropoint)

 • Kisakanslia avoinna tapahtumaviikonlopun aikana perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 9 alkaen. Vaatesäilöteltta Zeropointin pihalla avautuu lauantaina noin klo 10 ja sulkeutuu kun viimeinenkin vaatepussi onnistuneesti luovutettu omistajalleen.
 • Suosittelemme tekemään ilmoittautumisen netissä ennakkoon, jotta vältetään kisakanslian ruuhkaantuminen. Ja tuleehan se halvemmaksikin kun tällöin ei tarvitse maksaa t-paidasta erikseen. Eli kisakansliassa tapahtuvissa juoksumatkailmoittautumisissa t-paita EI sisälly hintaan. Halutessaai voit ostaa sen erillishintaan 20 €.
 • Suosittelemme, että vaihdat kisavarusteet jo majapaikassasi. Kisakansliasta saat myös muovikassin tai halutessasi ostaa kestokassin juoksunaikaista vaatesäilytystä varten. Toimita kassi vaatesäilöön hyvissä ajoin ennen starttia. Vaatesäilö sijaitsee Zeropointin pihalla maalialueen huoltoalueella.
 • Kun olet hoitanut ilmoittautumisesi ennakkoon netissä ja tulet kisakansliaan lunastamaan osallistumispakettisi (numerolappu jne.) niin kerro luukulla nimesi ja juoksumatka, saanet pakettisi tuossa tuokiossa ja pääset vähin viivästyksin venyttelemään tulevaa koitosta varten

Juoksujen lähtöajat

Käytämme porrastettuja lähtöaikoja seuraavasti:

 • Agnico Eagle Finland Nuorten Ruskajuoksut, lähtöajat alkaen klo 10:30 (nuorimmat ensin, ilmoittautuminen ennakkoon netissä tai kisakansliaan perjantaina klo 17-20 tai lauantaina klo 9-10.
 • Joma Trailrun (noin 16 km), lähtöaika klo 11:40
 • K-Supermarket Kittilä Ruskamaraton (42,195km) sekä Break Sokos Hotel Levi Puolimaraton (21,098km), lähtöaika klo 12
 • Interport Levi Kymppi (10km), lähtöaika klo 12:20
 • Hullu Poro Ruskareissu (noin 6,5 km), lähtöaika klo 12:40

Suositeltava juoksuvarustus

Yleisesti säänmukainen urheiluvaatetus, juoksumatkan alustalle soveltuvat juoksukengät sekä halutessasi energiajuomaa tai vast. patukkaa / geeliä. Jos juoksukamppeet jäi kotiin niin käväse Ruskamaratonin virallisessa urheiluliikkeessä Intersport Levissä hankkimassa tarvittavat varusteet. Polkujuoksuun suositellaan lisäksi varustautumaan matkapuhelimella sekä juomavyöllä tai -repulla.

Omat juomat ja roskat

Tapahtumassa ei ole mahdollisuutta jättää omia juomia järjestäjän toimitettavaksi huoltopisteille. Suosittelemme omien juomien mukana kuljettamista esim. repussa tai juomavyössä. Jotta luonto pysyy puhtaana, niin laita juoksunaikana nauttimiesi energiageelien tmv. eväiden roskat huoltopisteillä oleviin roska-astioihin.

Huoltopisteet ja ensiapupisteet

Ruskamaraton Fonum huoltopisteitä on juoksureittien varrella seuraavasti:  

 • Täysmaraton, 5 kpl + maalialueen huolto
 • Puolimaraton, 4 kpl + maalialueen huolto
 • Kymppi, 1 kpl + maalialueen huolto
 • Trailrun, 1kpl + maalialueen huolto
 • Ruskareissu, maalialueen huolto
 • Nuorten juoksut, maalialueen huolto

Huoltopisteiden sijainnit löytyvät reittikartoista.

Huoltopisteillä on tarjolla vettä, FAST-urheilujuomaa (Peach) sekä suolakurkkua. 3-huollossa on tarjolla banaania. Maalialueen huollossa on juoksun jälkeen tarjolla juomaa sekä palautuseväitä.

Maalialueen huoltopisteen yhteydessä on ensiapupäivystys sekä kisa-ambulanssi. Maastossa olevilla huoltopisteillä on myös kevyt ensiapuvarustus.

WC-tilat

Maalialueen huoltoalueella (ulkotiloissa) on 2 wc:tä. Lisäksi käytettävissä on Zeropointin yleiset wc:t. Maratonreitin varrella on mahdollisuus poiketa ulkotiloissa sijaitsevissa wc:ssä huoltopisteiden yhteydessä sekä polkujuoksureitin (Trailrun) varrella huoltopisteen yhteydessä.  

Kilpailun keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämään kilpailun, pyri palaamaan tapahtuma-alueelle merkattua reittiä pitkin. Jos et pysty tekemään näin, pyri lähimmälle huoltopisteelle, josta järjestetään kuljetus tapahtuma-alueelle. Varaudu odottamaan kuljetusta. Ilmoita keskeytys lähimmälle toimitsijalle tai lähetä tekstiviesti kilpailunumerolla varustettuna kisakansliaan numeroon 040 357 2446.

Ensiapua vaativissa tapauksissa

 • soita Ruskamaraton ensihoito/ambulanssi numeroon 040 740 9555
 • tai vamman vakavuudesta (välitön ensiaputarve) riippuen yleiseen hätänumeroon 112.

Tapahtuman toimitsija pitää perää kullakin juoksumatkalla, joten ketään EI jätetä maastoon/reitin varrelle. Jos tulee väsy niin älä piiloudu mihinkään kuusen perseeseen, että toimitsijamme havaitsee sinut ohi mennessä.

Palkintojenjako

Kaikki maaliin selvinneet saavat mitalin. Palkintojenjako kunkin juoksumatkan kokonaiskilpailun 3:lle parhaalle sekä eri juoksusarjojen voittajille pois lukien kympin 14 ja 16 sarjat, joissa palkitaan 3 parasta järjestetään klo 16 maissa maalialueen huoltoalueella.

Nuorten juoksujen palkinnot jaetaan heti juoksujen jälkeen maalialueella.

Seuraa kuulutuksia.

Suihkut

Mahdolliset Ruskamaraton suihkutiedot päivitetään myöhemmin.

Iltajuoksut

Iltajuoksujen reititys päivitetään myöhemmin 🙂